Een van de belangrijkste hulpmiddelen die niet mag ontbreken in een keuken is aluminiumfolie, een bondgenoot die erg handig is als het gaat om het verpakken van voedsel om het te bewaren of naar andere plekken te brengen zonder andere bakjes te hoeven gebruiken, zoals de vervelende tupperware. Maar het wijdverbreide gebruik in keukens over de hele wereld heeft niet kunnen voorkomen dat het soms niet op de juiste manier wordt gebruikt, te beginnen met het onderscheid tussen de twee kanten die alle formaten van dit product hebben: de matte en de glanzende kant.
1. Twee verschillende kanten
Zoals iedereen weet, heeft aluminiumfolie twee verschillende kanten. Het is dus belangrijk om te weten welke kant in contact komt met het voedsel en welke kant aan de buitenkant zit. Dit is de sleutel die heeft geleid tot verschillende mythen en bijgeloof: veel mensen geloven dat elke kant van de folie een specifiek gebruik heeft.
2. Alle mythes ontkrachten
Het Italiaanse gespecialiseerde medium Bien Etre Centro Benessere adviseert het volgende: de effectiviteit van aluminiumfolie is hetzelfde, ongeacht welke kant wordt gebruikt. Ze leggen ook uit dat het vermogen van de folie om versheid te behouden en warmte gelijkmatig te verdelen het een zeer veelzijdige bondgenoot maakt voor verschillende methoden om voedsel te bereiden.
3. Fabrikanten geven ook hun mening
Sommige fabrikanten van dit materiaal hebben ook een mening over deze kwestie en velen raden aan om de matte kant te gebruiken voor voedselcontact, een belangrijke tip voor delicaat voedsel zoals gebak. De reden hiervoor is het enorme risico dat het papier aan het voedsel blijft plakken als de glanzende kant wordt gebruikt.
4. Het hangt allemaal af van de bereiding
Opgemerkt moet worden dat het gebruik van de matte zijde kan variëren afhankelijk van de fabrikant van de folie. Deze aanbeveling om die specifieke kant te gebruiken is alleen voor het geval dat het voor een specifieke bereiding moet worden gebruikt.
5. Een multifunctionele bondgenoot
Tot slot is het belangrijk om te weten dat we aluminiumfolie, naast het gebruik in de keuken, ook kunnen gebruiken voor andere zeer efficiënte toepassingen in de keuken, zoals het wegwerken van de vervelende ijsplaatjes die zich ophopen in de vriezer.