Veel hotels hebben de airconditioning ingesteld op een lage temperatuur voor een zeer berekende strategie.

airconditioning

Als je elke keer als je je hotelkamer binnenkomt merkt dat het ijskoud is in je kamer en je je handen naar je hoofd gooit, moet je weten dat er verschillende redenen achter deze beslissing van de instellingen zitten, maar ze hebben niets te maken met energieverspilling waar je vast wel eens aan hebt gedacht.

Ten eerste is het een zorgvuldig berekende strategie om de best mogelijke gastervaring te garanderen en de kwaliteit van de faciliteiten op peil te houden. En een van de belangrijkste redenen om dit te bereiken heeft te maken met het beheersen van de luchtvochtigheid. In warme en vochtige klimaten is een hoge luchtvochtigheid een ideale omgeving voor de groei van schimmels en bacteriën. Door de ruimte koel te houden, wordt de luchtvochtigheid effectief verlaagd, worden gezondheidsproblemen voorkomen en wordt de levensduur van apparatuur en meubilair verlengd.

Bovendien creëert een koele en comfortabele ruimte een gevoel van comfort in het hele gebouw, vanaf het moment dat je binnenkomt, wat erg aantrekkelijk is om klanten aan te trekken in warme maanden. En door de temperatuur aanvankelijk laag in te stellen, koelt de ruimte sneller af en kunnen gasten de temperatuur gemakkelijk aanpassen aan hun behoeften.

Het heeft ook te maken met de airconditioningsystemen zelf voor hotels en soortgelijke gebouwen, die zijn ontworpen om krachtig te werken, snel te koelen en gedurende lange perioden een constante temperatuur te handhaven. De luchtstroom van deze units is meestal intenser dan die van wooneenheden, omdat ze ontworpen zijn met het extra vermogen dat nodig is om kleine ruimtes, zoals hotelkamers, snel te koelen.

Bovendien zijn hotelkamers vaak ontworpen met koelefficiëntie in het achterhoofd, met minder ramen, dikkere gordijnen, betere isolatie en minder luchtlekkage. Deze factoren maken het makkelijker en langer om lage temperaturen te handhaven, iets waar veel flats of huizen moeite mee hebben.

Hoewel het laag houden van de temperatuur een verspilling van energie lijkt, maken moderne hotels gebruik van slimme airconditioningtechnologie en bewegingssensoren, zoals HVAC. Dus wanneer een kamer onbezet is, past het systeem de temperatuur automatisch aan naar een energiezuiniger niveau en verlaagt het de temperatuur pas wanneer het merkt dat een gast terugkeert. Dit bespaart geld en zorgt voor een aangename balans van koelte in de kamer.

Volgens airconditioningexperts houden hotelgasten hun airconditioning vaak op een veel lagere temperatuur dan thuis omdat ze niet voor elektriciteit hoeven te betalen. Als gevolg daarvan houden veel mensen hun thermostaat dicht bij nul graden, een ervaring die ze in hun eigen huis misschien nooit zullen meemaken.

Deze specialisten onthullen ook dat het temperatuurcontrolepaneel in werkelijkheid gewoon een verplicht ceremonieel detail is. Want het hotelpersoneel beslist welke temperatuur constant is en geschikt voor de meeste gasten, en de technici passen de werkelijke temperatuur aan en houden deze in de gaten om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor de meerderheid van de gasten, zodat misbruik of te hoge instellingen worden beperkt.